Dvosmjerna komunikacija u bežičnim mrežama osjetila : diplomski rad - Petkovski, Simon (S. Petkovski, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu su opisane mogućnosti razmjene podataka na Waspmote platformi. Opisana je komunikacija putem poziva, SMS poruke i XBee paketa. Za svaku komunikaciju tehnički su opisani moduli koji se koriste, njihova inicijalizacija i korištenje. Zatim su opisane opcije razmjena podataka te mogućnost njihovog kombiniranja u dvosmjernu komunikaciju. Kombinacijom opcija za razmjenu podataka stvara se primjer dvosmjerne komunikacije. Nakon opisa za svaku dvosmjernu komunikaciju dan je podatak potrošnje energije, količina podataka koji se mogu odjednom prenijeti i brzina. Potom je dan teoretski primjer u kojim uvjetima bi dvosmjerna komunikacija bila povoljnija od ostalih.