Modeliranje naponskog mjernog transformatora 500/10 V u programskom sustavu Magnet : završni rad - Petrović, Karlo (K. Petrović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu se modelira naponski mjerni transformator 500 /10 V u programskom sustavu Magnet Infolytica. MagNet pruža virtualni laboratorij u kojem korisnik može kreirati modele od magnetskog materijala i jezgre, vidjeti rezultate u obliku polja i grafova, i dobiti numeričke vrijednosti za neke fizikalne veličine, kao što su magnetska indukcija ili sila. MagNet koristi metodu konačnih elemenata, da bi dobio što preciznije rezultate. Prvo je napravljen geometrijski model transformatora, što je vrlo jednostavno u MagNetu. Moguće je simulirati transformator u praznom hodu i kratkom spoju, te na kraju očitati elemente nadomjesne sheme transformatora. Projekirane su razne kombinacije namota transformatora, da se vidi koja kombinacija namota donosi najmanje gubitaka i najviše odgovara uređaju za mjerenje snage, u kojem se nalazi taj mjerni transformator.