Višeplatformska desktop aplikacija za rad s relacijskim bazama podataka : diplomski rad - Perak, Borna (B. Perak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad prati razvoj funkcionalnosti višeplatformske univerzalne desktop aplikacije za rad s relacijskim bazama podataka, kolaboracijom na projektu otvorenog koda Sqlectron. Razvijena aplikacija, koju je moguće koristiti na Windows, OS X i Linux platformi, omogućuje korisniku rad sa više različitih sustava relacijskih baza podataka: MySQL, PostgreSQL i SQL Server. Pisana je koristeći Electron razvojni okvir i web programske tehnologije kao što su JavaScript i React. Razvojni okvir Electron, kao i kolaboracija na projektu otvorenog koda primjenom „Forking Workflow“ metodologije, podrobnije su opisani u radu. Na samom kraju rada dan je opis Sqlectron aplikacije, njene arhitekture, korištenih tehnologija, razvijenih funkcionalnosti i pregled statusa projekta.