Prepoznavanje namjere čovjeka zasnovano na Markovljevim procesima odlučivanja : diplomski rad - Petković, Tomislav (T. Petković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ubrzan rast e-trgovanja povećava potrebu za većim skladištima i njihovom automatizacijom. Korištenje robota za asistenciju ljudskim radnicima postaje prioritet. Robot mora prepoznati čovjekove namjere ako želi asistirati efikasno i sigurno. Teorija uma je ljudski intuitivni koncept procjena mentalnih stanja drugih agenata, poput uvjerenja i želja, i kako ona utječu na ponašanje. U ovom smo radu prezentirali algoritam za prepoznavanje čovjekove namjere baziran na teoriji uma koristeći Markovljeve procese odlučivanja i skriven Markovljev model. Pokazali smo kako predložen algoritam precizno predviđa ljudske želje.