Simbolička regresija za predviđanje vremenskih nizova uporabom genetskog programiranja : završni rad - Penić, Domagoj (D. Penić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Problem predviđanja vremenskih nizova jedan je vrlo unosnih i korisnih područja te ima značajnu ulogu u različitim industrijama. Svrha ovog rada jest demonstrirati primjenu metoda genetskog programiranja na različitim problemima čije se vrijednosti mogu predstaviti kao vremenski nizovi. Ostvaren je programski sustav koji se temelji na osnovnoj implementaciji genetskog programiranja te su pomoću njega ispitani utjecaji različitih parametara genetskog programiranja. Konačno, dana su razmatranja dobivenih rezultata te mogućnosti nadogradnje programskog sustava.