Upravljanje skretanjem robotskog hodača Dynarobin : završni rad - Petrović, Dominik (D. Petrović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Kroz ovaj rad opisuje se algoritam kretanja četveronožnog hodača DynaRobin. Obrađuju se potrebne jednadžbe i parametri u svrhu kontrole kretanja robota po ravnom i neravnom terenu. Kretanje robota izvršeno je walk i trot načinom gibanja. Algoritam omogućuje robotu pravocrtno gibanje, skretanje i okretanje u mjestu. Kontrola kretanja se vrši pomoću Matlaba korištenjem automata stanja i GUI-a. U radu su prikazani rezultati primjene na simulirani i realni model.