Primjena platforme Node-RED za razvoj interaktivnih usluga u području Interneta stvari : završni rad - Petrović, Andrea (A. Petrović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu je opisan način bežičnog upravljanja pametnom lampom. Parametri na osnovu kojih je ostvareno upravljanje lampom su analogni podaci koje mjere temperaturni i svjetlosni senzori. Cijeli sustav je realiziran na platformi Raspberry Pi, koja se koristi za izgradnju mnogih IoT aplikacija i usluga. Način spajanja senzora na Raspberry Pi je detaljno objašnjen u poglavlju 3. Programi pomoću kojih je izvršeno očitanje analognih vrijednosti sa senzora su napisani u programskom jeziku Python 3. Analogne vrijednosti se spremaju u JSON formatu i razmjenjuju se s alatom Node-RED. Vrijednosti se u Node-REDu parsiraju i prosljeđuju na čvorove koji upravljaju pametnom lampom. Na osnovu ovih podataka, lampa će svijetliti određenom bojom i intenzitetom.