Sustav upravljanja maketom robotske ruke : završni rad - Peti, Luka (L. Peti, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovim radom je ostvareno upravljanje laboratorijskom maketom robotske ruke pomoću PLC-a S7-1500 i TIA Portala. Na početku je, na temelju specifikacija makete, izrađena električna, odnosno elektronička shema povezivanja makete i modula PLC-a, na temelju koje je zatim maketa povezana na PLC. Algoritam upravljanja od 2 načina rada; ručnog, gdje se maketom aktivno upravlja preko HMI-a i automatskog, gdje se, upisom lokacije predmeta i cilja, te broja predmeta, prepušta maketi robotske ruke da sama prebaci upisan broj predmeta. Na kraju je razvijeno korisničko sučelje na HMI-u kojim je provodi cjelokupno upravljanje maketom.