Mrežna aplikacija za pretraživanje glazbenih sadržaja : završni rad - Petak, Martina (M. Petak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rezultat ovog završnog rada jest implementacija mrežne aplikacije za pretraživanje i strukturirani prikaz informacija o glazbi. Korisnik može pretraživati podatke prema različitim pojmovima kao što su imena izvođača, vrsta žanra, naziv albuma, pjesme ili države. Ukoliko unos upita nije ispravan, sustav nudi korekciju na temelju statističkih podataka. Isto tako, korisniku je omogućen pregled, reprodukcija glazbe, unos i izmjena nekih podataka koji su interno pohranjeni u sustavu. Programska podrška realizirana je dvjema komponentama – mrežnom aplikacijom i bazom podataka. Mrežna aplikacija pisana je u programskom jeziku C# upotrebom MVC arhitekturnog obrasca. Za pohranu podataka korištena je baza SQL Server 2014. Korisnici koji žele pronaći ciljane podatke o glazbi, uz pomoć ove podrške mogu vrlo brzo i jednostavno do željene informacije.