Preslikavanje tonova boje kod slika velikog dinamičkog raspona : diplomski rad - Pejković, Hrvoje (H. Pejković, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađena je tema preslikavanja tonova boja kod slika visoko dinamičnog raspona. Dan je uvod u problematiku slika visoko dinamičnog raspona i njihovog preslikavanja u prikladni raspon za prikaz. Opisane su neke metode preslikavanja tonova boje i prikazane implementacije. Također je prikazan i utjecaj gama korekcije na konačnu boju slike.