Aplikacija za lokacijski ovisnu kontrolu pristupa pametnom uredu na operacijskom sustavu Android : završni rad - Petak, Dorijan (D. Petak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Rad je zasnovan na IoT ideji, povezivanja ljudi i njihovih uređaja. U suvremenom svijetu gdje je tehnologija gotovo sveprisutna, IoT pruža priliku za razvoj sklopovske i programske arhitekture, koja može pojednostaviti svakodnevne obaveze i aktivnosti. Kroz rad sa jednom od tehnologija iz IoT svijeta, takozvanim beaconima uočen je potencijal i mjesto za razvoj upravo te tehnologije. Koristi se kao asistent trudnicama za oslobađanje sjedišta u punim vlakovima, u muzejima za kreiranje specijaliziranih tura i za dijeljenje reklamnog sadržaja. Da bi beacon uređaji pokazali svoju pravu vrijednost, sam uređaji kao takav jednostavno nije dovoljan, potreban je niz pomoćnih tehnologija koje će omogućiti programeru razvoj programskog proizvoda koji će izvršavati određene radnje u suradnji sa beacon uređajem. U radu naslova „Aplikacija za lokacijski ovisnu kontrolu pristupa pametnom uredu na operacijskom sustavu android“ beacon je samo pomoćni uređaj, koji sam kao takav ne bi mogao radit bez korisničke aplikacije, REST poslužitelja i ESP8266 modula, no isto tako je ključan za određivanje lokacije korisnika i regije u kojoj se nalazi.