Analiza energetske održivosti heterogenog podvodnog robotskog sustava : završni rad - Petrović, Tamara (T. Petrović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Osnovni cilj rada je proučavanje energije u heterogenom podvodnom robotskom sustavu. Proučen je algoritam upravljanja energijom u različitim uvjetima. U radu je opisan cilj subCULTron projekta, prikazan je izgled podvodnog robotskog sustava i objašnjeno je kako on funkcionira. Uspoređeno je više umjetnih školjki ako im zadamo različit vremenski tijek i stanja u kojima se one nalaze. Naposljetku, objašnjen je prosjek funkcionalnih školjki što pokazuje koliko ih ima aktivnih u određenim uvjetima koji su zadani.