Implementacija vektorskog upravljanja sinkronim strojem sa stalnim magnetima za primjenu u električnim vozilima : diplomski rad - Pešut, Darian (D. Pešut, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Sa sve većom promjenom automobilske industrije, u električnim pogonima automobila često se nalaze SMPM motori. U upravljanju električnim motorom u vozilima je važna regulacija momenta za što bolju dinamiku vozila. Jedan od naprednih algoritama koji pružaju visoko iskorištavanje prednosti SMPM motora je vektorsko upravljanje. Jedne od važnijih metoda unutar vektorskog upravljanja, pogotovo SMPM-om s unutarnjim magnetima, su MTPA metoda i slabljenje polja. U radu su te metode detaljno razrađene i pokazan je način njihove implementacije u simulacijskom modelu digitalnog sustava. Model digitalnog sustava je napravljen u simulacijskom programu „PLECS“.