Izrada BMS algoritma za monitoring Li-FePO4 baterija : završni rad - Pešut, Darian (D. Pešut, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Baterije su danas sve važniji dio električnih uređaja koje sve više koristimo. Najviše se koriste Li-ion baterije. LiFePO4 su vrsta Li-ion baterija. Zbog svojih prednosti kao što su sigurnost od zapaljenja i velikog broja ciklusa punjenja su često korištene u električnim vozilima. Osjetljive su na prekomjerno punjenje i prekomjerno pražnjenje i zbog toga je potreban sustav za nadzor baterija iliti BMS. Primarna funkcija sustava za nadzor baterija je sprečavanje prekomjernog punjenja i pražnjenja, ali je dobro da ima još neke funkcije koju su korisne za produženje životnog vijeka baterije i praćenje njihovog stanja.