Sustav zaštite od munje i prenaponska zaštita fotonaponskih sustava na krovovima i fotonaponskih elektrana : završni rad - Pavlović, Filip (F. Pavlović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je sustav zaštite od munje i prenaponska zaštita fotonaponskih sustava na krovovima i fotonaponskih elektrana. Prvi dio rada je općeniti o pojedinim komponentama sustava za zaštitu od munja (o sustavu hvataljki, silaznim vodičima, sustavu uzemljivača) i o metodama štićenja (metoda kotrljajuće kugle, metoda mreže i metoda štićenog kuta). Drugi dio rada govori o primjeni sustava za zaštitu od munja i odvodnika prenapona na fotonaponske sustave.