Analiza fotodioda za detekciju ultraljubičaste svjetlosti : završni rad - Petrina, Tina (T. Petrina, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu analizirali su se električki i optički parametri fotodiode ozračene ultraljubičastom svjetlošću. Promatralo se kako se mijenjaju gore navedeni parametri s promjenama dubine p područja, valnim duljinama i uključivanjem zaštitnih prstena u strukturu same fotodiode. Od električnih parametara promatrali su se električno polje i električni potencijal te probojni napon kao zasebna tema. Od optičkih parametara analizirali su se odnosi fotostruja i tamnih struja o dubini p područja i valnoj duljini kao i sam odziv sustava te se prikazala optička generacija nosilaca. Za kraj su se analizirali svi gore navedeni parametri u fotodiodi sa zaštitnim prstenovima.