Naredbeno sučelje temeljeno na kružnim izbornicima za zaslon osjetljiv na dodir : završni rad - Pešorda, Ivan (I. Pešorda, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovoga rada su kružni izbornici te njihova primjena na zaslonima osjetljivim na dodir. Za potrebe rada razvijena je aplikacija Organizator koja omogućava organizaciju projekata i dnevnih obveza, a kao glavnu metodu interakcije koristi serijski kružni izbornik koji se može zamijeniti linearnim izbornikom. Aplikacija je razvijena za operativni sustav android te je prilagođena uređajima s različitim veličinama zaslona. Kako bi se utvrdila upotrebljivost aplikacije i kružnog izbornika u njezinom sastavu te kako bi se usporedili kružni i linearni izbornici proveden je eksperiment na osmorici ispitanika. Provedena su mjerenja vremena riješavanja i broja grešaka na različitim zadatcima. Mjerenja su provedna za kružni i linearni izbornik. Također, ispitanici su ocjenili svoj subjektivni dojam aplikacije i metoda interakcije. Rezultati eksperimenta su analizirani te je utvrđeno da je kružni izbornik razvijen u sklopu ovog rada neznatno brži ali i nepouzdaniji od njegove odgovarajuće linearne izvedbe.