Sustav za prikupljanje podataka o korisniku i generiranje osobnih preporuka na temelju javno dostupnih podataka : diplomski rad - Pešorda, Branimir (B. Pešorda, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu prikazana je izgradnja informacijskog sustava za prikupljanje javno dostupnih podataka o korisniku na temelju nekih osnovnih osobnih podataka (email, ime i prezime). Na početku rada iznesen je problem koji sustav pokušava riješiti, a uz to navedeni su dodatni problemi na koje se naišlo prilikom izrade sustava, kao i popis trenutno implementiranih izvora podataka. Sustav je podijeljen na četiri sloja od kojih su svi pisani korištenjem različitih tehnologija (NoSQL, Java, Node.js, AngularJS). Svaka od navedenih tehnologija je opisana, a u arhitekturi sustava i zatim implementaciji je opisano na koji način su te tehnologije primijenjene. U dijelu koji se bavi implementacijom sustava detaljnije je objašnjen pristup prikupljanju podataka sa različitih izvora te načini generiranja preporuka. Slijedi opis evaluacije sustava i dobiveni rezultati. Na kraju su pružene osnovne informacije o planu daljnjeg razvoja alata.