Automatsko podešavanje parametara regulatora sustava servo pogona : diplomski rad - Pavlić, Ivana (I. Pavlić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Sustav upravljanja servo pogona se generalno sastoji od regulacijskih krugova po struji, brzini i poziciji. Bitno je parametre regulatora podesiti optimalno kako bi se postigao zadovoljavajući dinamički odziv. U ovom radu je opisana metoda identifikacije parametara motora te automatskog podešavanja parametara regulatora servo pogona. Izrađen je simulacijski model u Matlab-u kako bi se verificirala metoda identifikacije parametara i automatskog podešavanja parametara regulatora. Prvo su određeni električni parametri motora kako bi se mogli podesiti parametri regulatora zatvorenog kruga po struji. Zatim su određeni mehanički parametri i konstanta momenta koji su potrebni za regulatore zatvorenog kruga po brzini i poziciji. Rezultati simulacija odgovarali su teoretskim odzivima, a točnost identifikacije je zadovoljavajuća budući da su odstupanja većine parametara unutar 7 % točnosti. Opisan je digitalni sustav Texas Instruments-a pogodan za implementaciju opisane metode.