Planiranje trajektorije bespilotne letjelice pogodne za izođenje akrobatskih manevara : završni rad - Pavlak, Ivan (I. Pavlak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Pomoću ROS-a i Gazebo okruženja naći trajektoriju isplaniranu pomoću polinoma devetog stupnja. Početne i krajnje uvjete trajektorije odrediti pomoću estimacije parabole loptice metodom najmanjih kvadrata. Trajektoriju izračunatu pomoću tih parametara poslati letjelici u Gazebo okruženju i pomoću simulacije parabole loptice provjeriti ispravnost i mogućnost izvedbe te trajektorije.