Određivanje topologije grafa primjenom konsenzus algoritma : završni rad - Pavelko, Lea (L. Pavelko, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Više-robotski sustavi i decentralizirani način upravljanja se zbog svojih prednosti danas primjenjuju sve više. Kako bi se osiguralo željeno djelovanje, mora se ostvariti zadovoljavajuća komunikacija u sustavu. Ovdje je sustav predstavljen grafom čija se topologija određuje konsenzus algoritmom. Agenti u sustavu razmjenom informacija dolaze do konsenzusa, tj do nekog zajedničkog stanja. U računanje konsenzusa uključen je i parametar povjerenja među agentima kao i observacijska funkcija čija vrijednost pokazuje kvalitetu veze između agenata. Tako se simulira sustav koji ima nesavršenosti, a time je sličniji realnim sustavima.