Upravljanje komunikacijom strojeva u pokretnoj mreži temeljeno na kontekstu za terećenje : diplomski rad - Pelc, Fran (F. Pelc, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Upravljanje komunikacijom strojeva u pokretnoj mreži temeljeno na kontekstu za terećenje Prilikom umrežavanja strojeva u pokretnoj mreži LTE (eng. „Long Term Evolution“) javili su se razni specifični problemi. Kako je LTE mreža razvijana u smjeru ljudske interakcije, umrežavanjem strojeva pojavili su se podatkovni paketi uglavnom zanemarive veličine, ali kada se učestalo šalju s velikog broja uređaja, stvaraju promet koji može zagušiti mrežu i degradirati kvalitetu ostale glasovne i podatkovne komunikacije. Dodatno se povećava opterećenje signalizacijom kako se povećava i broj uređaja koji se prijavljuju u mrežu. U ovom radu je implementiran model za upravljanje komunikacijom strojeva u pokretnoj mreži četvrte generacije temeljeno na kontekstu za terećenje. Ostvarena je komunikacije između aplikacijskog dijela i mrežnog dijela modela proširivanjem signalizacije novim parametrima. Model je ostvaren u programskom jeziku Java i sastoji je od aplikacijskog dijela (OM2M platforme) i laboratorijskog prototipa pokretne mreže četvrte generacije (Policy Control 2.0).