Detekcija i praćenje kretanja igrača u videozapisima sportskih utakmica : diplomski rad - Paun Jarallah, Josip Salaheddin (J. Paun Jarallah, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog diplomskog rada je detekcija i praćenje kretanja igrača u videozapisima sportskih utakmica. Najveći fokus ovog rada je na korištenje algoritama meanshift i camshift u praćenju kretnji, te na implementaciji istih koristeći OpenCV biblioteku i programski jezik Python. Testirana su oba algoritma na različitim videozapisima različitih sportova. Isto tako je testirano i više različitih metoda za detekciju igrača. U konačnoj implementaciji napravljeno je dvije inačice, od kojih jedna se koristi ručnom detekcijom i meanshift algoritmom za praćenje, dok se druga isto koristi ručnom detekcijom ljudi, ali camshift algoritmom za praćenje. Rezultati praćenja više igrača su spremljeni u xml datoteke.