Prikupljanje i prijenos audio signala ARM sustavom : diplomski rad - Petrić, Bruno (B. Petrić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu detaljno su opisane mogućnosti STM32F4 razvojne pločice u kontekstu sakupljanja, reprodukcije i obrade zvučnih signala. Opisani su postupci konfiguracije potrebih periferija i sabirnica na koje su spojene. Dan je detaljan opis konfiguracije DMA sklopa pločice koji omogućuje oslobađanje procesorkse snage za druge funkcije tijekom prijenosa podataka što je neophodno u aplikacijama sa kontinuiranim snimanjem ili reprodukcijom zvuka. Za ostvarivanje veze pločice na internet korišten je WiFly RN 171 modul čija je konfiguracija detaljno opisana kao i korištenje njegovog instrukcijskog seta u svrhu razvoja aplikacija. Pokazan je primjer upotrebe jednostavnog algoritma za obradu govornih signala kao i upotreba razvijenog programskog sučelja u MatLab-u za analizu kvalitete drugih algoritama. Dan je opis načina rada websocket poslužitelja koji se može upotrijebiti u svrhu povezivanja većeg broja klijenata i razmjene zvučnih podataka.