Samoučeće modelsko prediktivno upravljanje zasnovano na slijedu skupova upravljivih stanja : diplomski rad - Petrović, Luka (L. Petrović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je opisan koncept modelskog prediktivnog upravljanja zasnovanog na slijedu skupova upravljivih stanja na jediničnom horizontu. Opisani postupak primjenjiv je na sustave s parametarskom nesigurnošću, ali se integracijom postupaka učenja nepoznatih parametara sustava poboljšavaju performanse upravljanja, a da se pri tome ne kompromitira zadovoljenje ograničenja sustava. Razvijeni postupak samoučećeg prediktivnog upravljanja provjeren je simulacijski kao i eksperimentalno na labora- torijskom sustavu rotacijskog inverznog njihala.