Procjena oštrine na slikama kamere : diplomski rad - Perović, Jure (J. Perović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je pojašnjen način kako se iskorištava proces zamućenja dijelova slike, koji nastaje kao posljedica odudaranja ravnine slike koju leća kamere stvara i ravnine senzora kamere, kako bi se izračunala prostorna dubina točaka slike. Iz skupa slika jedne scene snimljene s različitim fokusom moguće je izračunati površinski profil scene. Bitna značajka pojašnjene metode je u načinu određivanja oštrine u slici. Obrađen je način rada više operatora za određivanje oštrine, te je kroz implementaciju metode u MATLAB-u provedena analiza operatora na slikama s objektima različitih tekstura.