Projektiranje diskretnog prekidačkog naponskog regulatora s naglaskom na elektromagnetsku kompatibilnost : završni rad - Pejić, Anamarija (A. Pejić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Prekidački istosmjerni regulatori efikasniji su od linearnih zbog čega se koriste u mnogim aplikacijama. Nedostatak prekidačkih istosmjernih regulatora je razina elektromagnetskih smetnji koje generiraju, a koje su često veće od zakonski dozvoljenih razina. Cilj ovog rada je analizirati princip rada silaznog prekidačkog naponskog regulatora (engl. buck converter) te identificirati parametre osnovnih gradivih elemenata regulatora (ulazna mreža, izlazna mreža, tranzistor, dioda) sa značajnim utjecajem na elektromagnetsku kompatibilnost (vođene i zračene smetnje). Projektirati neregulirani diskretni naponski regulator frekvencije preklapanja do 1 MHz, ulaznih napona do 12 V, te izlazne struje do 50 A (uz izlazni napon do 1,2 V). karakterizirati projektirani regulator, izmjeriti efikasnost, valovitost izlaznog napona, regulaciju napona napajanja (engl. line regulation), regulaciju tereta (engl. load regulation), te razine generiranih elektromagnetskih smetnji.