Poslužiteljski dio web-aplikacije za učenje tehnika analiziranja električnih krugova : diplomski rad - Papac, Karlo (K. Papac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Web aplikacije se sve češće koriste za interaktivno podučavanje različitih vještina. Djelovanje takvih aplikacija temelji se na intuitivnom sučelju te odgovarajućim modelima koji opisuju pojmove i pravila iz problemske domene te strategije podučavanja i napredak. U okviru ovog zadatka opisana je struktura i karakteristika suvremenih programskih sistema namijenjenih podučavanju. U praktičnom dijelu zadatka izrađen je poslužiteljski dio Web aplikacije koja podržava dvije vrste korisnika: nastavnika i studente. Nastavniku je omogućena grafička specifikacija problema (električnih krugova), kreiranje ispita i vježbi, a studenta se prati tijekom rješavanja problema uz naglasak na uočavanje električkih i topoloških varijabli. Razvijeni su i odgovarajući modeli na temelju kojih se usmjerava tijek podučavanja. Za implementaciju poslužiteljskog dijela koristio se Node.js programski radni okvir s Express.js poslužiteljem te MongoDB baza podataka. Također, razvijen je REST API koji služi za komunikaciju s klijentskim dijelom aplikacije. Statički i dinamički aspekti aplikacije dokumentirani su upotrebom jezika UML.