Modeli za izgradnju semantičke taksonomije iz debatnih rasprava : diplomski rad - Paljak, Ivan (I. Paljak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Semantičke taksonomije jedan su od načina organizacije znanja iz neke određene teme u obliku hijerarhije pojmova koji su međusobno povezani vezama generalizacije i specijalizacije. Taksonomije pojmova koriste se za strukturiranje podataka u biologiji, medicini, pravu i razvoju softvera. U novije vrijeme, sve je popularnija automatska izgradnja taksonomija iz tekstnih izvora, koja se, primjerice, pokazala uspješnom u proširenju najveće leksičkosemantičke baze podataka, WordNeta.