Strogo tipiziran jezik za opis deduktivnih sustava : diplomski rad - Perleta, Frano (F. Perleta, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Predstavljen je L•, jezik za opis deduktivnih sustava. Korištenjem ovisnih tipova, točnije indeksiranih familija, L• može modelirati elemente domene diskursa, propozicije nad njima, dokaze te shematske aksiome i pravila zaključivanja, u skladu s načelom "propozicije kao tipovi". Lambda-apstrakcija nije dostupna, ekvivalencija objekata i tipova je trivijalna. Formalno su opisani algoritmi za unifikaciju (prvog reda) i pretraživanje. Također je predstavljen thingy, interpreter za L• ostvaren u programskom jeziku Haskell. Opisana je arhitektura sustava, konkretna sintaksa, različite interne reprezentacije sintakse te druge tehnike korištene u razvoju. Sustav je primjenjiv na automatsku provjeru dokaza i logičko programiranje.