Računalni sustav temeljen na mikrokontroleru familije STM32F4 : diplomski rad - Palenkić, Martin (M. Palenkić, 2019)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu razvijen je ugradbeni računalni sustav temeljen na mikrokontroleru STM32F407. Sustav je implmentiran na jednoj dvoslojnoj tiskanoj pločici dimenzija 10x10 cm. Sustav sadrži pretvornike za mjerenje napona, struje, temperature i vlage. Ima ugrađeno Ethernet, USB i RS232 sučelje. Napajanje i izvedeno preko USB priključak ili vanjskih priključnica. Uhodavanje i ispitivanje sustava moguće je preko JTAG konektora, a učitavanje programa je moguće izvesti i preko USB priključka. Na pločici se nalaze i 4 svjetleće diode koje se mogu koristiti kao indikatori prilikom uhodavanja sklopovlja, 3 tipke, konektor za memorijsku karticu, piezo zvučnik te žarulja. Sustav je jednostavan za rukovanje. Sadrži mnogo periferija od kojih su neke jednostavne, a neke složene. To ga čini pogodnim za učenje rada s mikrokontrolerima, ali i za ispitivanje složenijih programskih rješenja.