Klasifikacija srčanih bolesti na temelju EKG signala uz pomoć strojnog učenja podržanog evolucijskim računarstvom : završni rad - Pavlek, Danijel (D. Pavlek, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog završnog rada je upoznati se s najčešćim načinima za analizu signala u medicinskoj dijagnostici u svrhu prepoznavanja mogućih tegoba srca. Korišteni su modeli iz strojnog učenja, a isti su učeni numeričkim i stohastičkim metodama. Za klasifikaciju su odabrani stroj s potpornim vektorima i neuronska mreža, a učenje njihovih parametara je izvedeno algoritmima evolucijskog računanja: genetski algoritam, evolucijska strategija, kao i neuro-evolucija rastućih topologija. Opisani su problemi u korištenju pojedinih algoritama sa loše odabranim parametrima.