Odabir pragova u algoritmima za detekciju pada : završni rad - Pavlaković, Lovro (L. Pavlaković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Automatizirana detekcija pada se može provoditi obradom signala s troosnog akcelerometra pričvršćenog u područje kuka subjekta i provjerom postizanja graničnih vrijednosti. Za pravilan rad algoritma je potrebno optimizirati te granične vrijednosti. U radu se optimiziraju granične vrijednosti za dva algoritma predložena u prijašnjim radovima. Algoritmi su implementirani u Matlabu i testirani na 6 pronađenih skupova podataka koji sadrže velik broj simuliranih padova i aktivnosti svakodnevnog života. Karakteristične vrijednosti za sve padove su određene ručno i korištene u procesu optimizacije. Granične vrijednosti su odabrane odabirom percentila karakterističnih vrijednosti i postotnog odmaka za koji se ta granična vrijednost povećava. Ovim postupkom su u većini slučajeva dobivene osjetljivosti i točnosti iznad 90%.