Izrada digitalnih komponenti za FPGA sklopove u industrijskom okruženju : završni rad - Ovčarik, Maja (M. Ovčarik, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je objašnjena izrada digitalnih komponenti na iCEblink40-HX1K razvojnoj okolini koja je idealna za prvi susret s FPGA sklopovima. Detaljno je pojašnjena instalacija programske potpore iCEcube2 na operacijskim sustavima Windows i Linux. Na navedenoj FPGA platformi izrađena je pulsno-širinska modulacija (eng. PWM) i sinkrona serijska komunikacija (eng. SPI). Sinkrona serijska komunikacija omogućava povezivost digitalnog sustava s ugradbenim računalnim sustavima. Putem serijske komunikacije moguće je upravljati pulsno-širinskom modulacijom. Proučene su i dokumentirane značajke i mogućnosti FPGA tehnologije u ovom radu, koje omogućuju daljnje kreiranje i izradu digitalnih komponenti koje će biti korisne u industrijskim okruženjima.