Postupak perceptivnog sažimanja slika s podesivom veličinom sažetka : diplomski rad - Tirić, Armin (A. Tirić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu su opisani različiti postupci perceptivnog sažimanja, algoritmi sažimanja osjetljivi na bliskost te mjere za usporedbu sažetaka. Razvijen je novi postupak perceptivnog sažimanja s podesivom veličinom sažetka. Opisan je radni okvir korišten za vrednovanje algoritma i dobiveni rezultati.