Bežična senzorska mreža za praćenje parametara okoline u preciznoj poljoprivredi : diplomski rad - Perković, Dominik (D. Perković, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Napredak bežičnih senzorskih mreža omogućit će veću iskoristivost poljoprivrednih kultura te smanjiti ulazni rizik kroz bolju kontrolu okoliša u vidu prikladnijeg navodnjavanja i raspoređivanja resursa. Dugoročna analiza zemljišta omogućava uvid u karakteristike tla i promjene okoliša kroz godinu, dok praćenje okolišnih parametara u stvarnom vremenu daje odgovornim osobama mogućnost pravovremenih, ispravnih reakcija na iznenadne promjene koje bi mogle oštetiti biljnu kulturu. Proučen je gotovi senzorski čvor OpenMote-B na kojem je uspostavljen OpenWSN programski stog za jednostavno upravljanje većim brojem čvorova s ograničenim resursima. Pored toga, razvijen je vlastiti prototip komunikacijskog čvora temeljen na CC2520 integriranom krugu kojim upravlja STM32F407VGT mikrokontroler radi usporedbe izvedivosti i performansi. Pri cijeni gotovo upola jeftinijoj od OpenMote-B čvora, razvijeni prototip pruža jednake mogućnosti.