Određivanje položaja objekta korištenjem ultraširokopojasnih modula : završni rad - Perković, Dominik (D. Perković, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Određivanje položaja objekata, opreme i osoba moguće je izvesti koristeći ultraširokopojasnu komunikaciju (ultrawideband, UWB), koja pokazuje kvalitetne rezultate zahvaljujući svojoj otpornosti na višestazno rasprostiranje signala i visokoj točnosti određivanja lokacije od svega par centimetara. U ovom radu razrađena je programska potpora za određivanje položaja objekta za DWM1000 modul te su ispitane mogućnosti različitih metoda proračuna pozicije u prostoru. Radi dugotrajne analize podataka, omogućeno je zapisivanje podataka na SD karticu i slanje podataka koristeći UWB komunikacijski kanal. Uz detaljno objašnjenje programske potpore, u ovom radu se nalaze i upute za izgradnju, testiranje, instalaciju, konfiguraciju i pokretanje sustava i njegovu prilagodbu za buduće projekte.