Virtualizacijski postupci u ugradbenim računalnim sustavima za rad u stvarnom vremenu : diplomski rad - Pavić, Ivan (I. Pavić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu obrađeni su virtualizacijski postupci i njihova primjena u sustavima za rad u realnom vremenu. Težište je stoga stavljeno na ARM procesorsku arhitekturu koja dominira u ugradbenim računalnim sustavima. Ipak, zbog raširenosti i činjenice da su se virtualizacijski postupci koristili na mnogim arhitekturama kao što su Alpha, DEC i Intel x86, razrađeni su koncepti prisutni u svim virtualizacijskim postupcima neovisno o arhitekturi. Rad sadržava objašnjenja koncepata korištenih za razvoj tehničkog rješenja. Tehničko rješenje je višeprocesorski sustav koji koristi virtualizacijske postupke za odvajanje operacijskog sustava za rad u stvarnom vremenu i operacijskog sustava opće namjene. Cilj je proučiti vremena odziva takvog sustava i na temelju rezultata pokazati može li se navedeni sustav koristiti u sustavima za rad u stvarnom vremenu.