Aplikacija za prezentaciju obavijesti označivača pozicije : završni rad - Ostroški, Dominik (D. Ostroški, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad se bavi problemom navigacije slijepih i slabovidnih osoba u zatvorenom prostoru. Ponuđeno riješenje problema je aplikacija za prezentaciju obavijesti označivača pozicije. Ova aplikacija bi pomogla slijepim i slabovidnim osobama u navigaciji na način da bi reproducirala obavijesti o lokacijama na kojima se osoba nalazi. Rješenje je ostvareno uz pomoć mikrolociranja koje koristi označivače pozicija za određivanje položaja. Riješenje je moguće ostvariti i na druge načine, poput korištenja drugih protokola označivača pozicija kao i drugih načina mikrolociranja, no s obzirom na ponuđeno rješenje odabrano je mikrolociranje pomoću označivača pozicije i protokol iBeacon. Razvijena aplikacija radi kako je zamišljeno, uz moguće nadogradnje.