Upravljanje prometnim svjetlima u svrhu smanjivanja prometnih gužvi pomoću potpornog učenja : diplomski rad - Penezić, Ema (E. Penezić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Problematika prometnih gužvi postaje svakodnevno sve veći problem. Cilj ovog rada je pokušati smanjiti gužvu u prometu korištenjem algoritama strojnog učenje, uz pomoć postojećeg simulatora prometa. Rad ostvaruje algoritam potpornog učenja za upravljanje semaforima, s ciljem smanjenja broja vozila koji se nalaze na križanju. Također, opisuje teoretsku pozadinu rješenja korištenog prilikom izrade algoritma.