Evaluacija platforme Android Things : završni rad - Pavelić, Neven (N. Pavelić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu opisuje se Googleova platforma za Internet stvari – Android Things. Platforma Android Things bazira se na mobilnom operacijskom sustavu Android te omogućava jednostavno upravljanje senzorima i aktuatorima, mrežnu komunikaciju s drugim uređajima te korištenje raznih programskih sučelja i usluga. U sklopu rada obradit će se glavne značajke Interneta stvari i platforme Android Things te popratni pojmovi i tehnologije vezani za platformu uz praktične primjere programskih rješenja ostvarenih na uređaju Raspberry Pi 3 te će se na temelju toga izvršiti evaluacija platforme.