Oblikovanje ulaznog toka podataka u sustavu DVB-T2 : završni rad - Perić, Matea (M. Perić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom završnom radu je opisano oblikovanje ulaznog toka podataka u sustavu DVB-T2. Opisana je arhitektura sustava DVB-T, kao i arhitektura sustava DVB-T2 s naglaskom na tehničke novosti u odnosu na DVB-T (H.264/AVC, LDPC, BCH, dodatni modulacijski postupak). Navedene su i razlike koje se odnose na načela oblikovanja ulaznog toka podataka u pojedini sustav. Prikazani su modeli DVB-T i DVB-T2 sustava s različitim parametrima da se pokaže kako mijenjanje istih utječe na robusnost sustava i spektralnu učinkovitost. Pokazalo se da DVB-T2 sustav unosi značajna poboljšanja u prijenos digitalnog televizijskog signala.