Sklopovi za prikupljanje energije elektromagnetskog zračenja s poluvalnom pretvorbom signala : završni rad - Osonjački, Matej (M. Osonjački, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Prikupljanje električne energije iz raznih izvora postaje sve važnije razvojem svjetskog gospodarstva. Dotakli smo se brojnih načina prikupljanja energije, no najviše prikupljanju energije elektromagnetskog zračenja koje ima sve veću primjenu u RFID sustavima. Konkretno smo projektirali poluvalni ispravljač napona. Za takvo prikupljanje nam je potrebna antena, prilagodna mreža i ispravljač napona. Važno je odabrati odgovarajuće diode koje su pogodne za rad na visokim frekvencijama i imaju nizak napon koljena te iz tog razloga odabiremo diode HSMS-2810, HSMS-2820 i HSMS-2850. Također, važno je projektirati i dobru prilagodnu mrežu kako bi postigli što veću efikasnost pretvorbe.