Praćenje igrača u snimkama nogometnih utakmica : diplomski rad - Oršolić, Matija (M. Oršolić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Proučene su mogućnosti naknadne obrade rezultata algoritma za praćenje više objekata. Opisani su i međusobno uspoređeni sljedeći algoritmi za praćenje objekata: Boosting, MIL, KCF, Median Flow i TLD. Usporedba je izvršena nad pet minutnom video sekvencom nogometne utakmice, koja je zbog kompleksnosti problema podijeljena u više malih video sekvenci od kojih svaka testira specifični slučaj. Opisani su neki načini evaluacije algoritama za praćenje objekata. Za evaluaciju i usporedbu korištena je CLEAR MOT metoda koja kao izlaz daje preciznost i točnost algoritma za praćenje više objekata. Konačno, prikazani su rezultati evaluacije i usporedbe te je na temelju rezultata zaključeno da se uz pomoć razmatranih algoritama za praćenje objekta naknadna ljudska obrada izlaza algoritma za praćenje više objekata ne može smanjiti.