Modeli strojnog učenja za predviđanje emojija iz teksta : završni rad - Orlić, Gregor (G. Orlić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Emojiji su piktogrami koji predstavljaju emocije, ekspresije lica, predmete i pojave. Zahvaljujući društvenim mrežama uporaba emojija je u zadnjih deset godina iznimno porasla. U ovom radu opisan je postupak izrade modela za predviđanje emojija iz teksta, uključujući dohvaćanje i obradu podataka te izradu i evaluaciju više različitih modela strojnog učenja.