Sustav za praćenje prometa u bežičnim senzorskim mrežama : diplomski rad - Perić, Branko (B. Perić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je dan pregled radijskih tehnologija koje se koriste u bežičnim senzorskim mrežama. Opisane su aktivne i pasivne metode praćenja mrežnog prometa te mrežni analizatori Wireshark i Perytons. Implementirana je jednostavna bežična senzorska mreža korištenjem ZigBee protokola radijske komunikacije. Na ovoj mreži korištena je aplikacija razvijena u radu kao prototip za studiju izvedljivosti sustava za aktivno praćenje mrežnog prometa. Sustav za praćenje mrežnog prometa korišten je za utvrđivanje skalabilnosti mreže u odnosu na varijacije u mrežnom prometu.