Sustav za mjerenje evociranih potencijala zamišljenih pokreta : diplomski rad - Oreški, Dragutin (D. Oreški, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom je radu opisan eksperiment za detekciju evociranih potencijala zamišljenih pokreta. Prilikom zamišljanja pokreta jedne ruke izvršava se pokret druge ruke i koristi se zrcalo, tj. slika pokreta u odrazu zrcala pomične ruke, kako bi se korisniku pomoglo zamisliti pokret. Radi se o endogenom sustavu u kojem se koristi okidač kako bi se zabilježio početak zamišljanja pokreta. Nakon obrade signale se jasno vide značajke signala zamišljenih pokreta koje svjedoče da je eksperiment uspješno postavljen i izveden. Potecijalne primjene sustava su u rehabilitaciji nakon moždanog udara gdje se osobama može pomoći da prije povrate izgubljene funkcionalnosti mozga.