Digitalni sklop za mjerenje istosmjernog napona temeljen na analogno-digitalnom pretvorniku : završni rad - Peći, Eugen (E. Peći, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Projektiran je i korištenjem tehnologije tiskane pločice izrađen elektronički uređaj koji sadržava 8-kanalni 16-bitni analogno-digitalni pretvarač AD7689 zajedno sa stabiliziranim izvorom napona napajanja MCP1702T i temperaturno kompenziranim vanjskim izvorom referentnog napona LM4120 iznosa 3,3 V. Sustav je SPI sučeljem spojen s mikrokontrolerom PIC16F1459 koji omogućuje povezivanje sustava s USB priključkom računala. U programskom jeziku Python izrađena je aplikacija s grafičkim korisničkim sučeljem, kroz koju je omogućeno odabiranje referentnog izvora napona te mjerenje napona s odabranih kanala analogno-digitalnog pretvornika. Izmjerene su sljedeće karakteristike analogno-digitalnog pretvarača (napon pomaka, pogreška pojačanja, integralna nelinearnost te diferencijalna nelinearnost) i maksimalna potrošnja struje sustava.