Pametna kuća temeljena na tehnologiji HomeKit : završni rad - Omićević, Adrijan (A. Omićević, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Sve je veći broj uređaja međusobno povezano preko interneta. Taj koncept povezivanja naziva se internet stvari koji se primjenjuje u pametnoj kući. Cilj završnog rada je integracija OpenHAB platforme te kontrola i dohvat podataka preko Home aplikacije za implementirane uređaje kao što su Waspmote ploča sa senzorom temperature i Philipsova pametna lampa. Također, korisnik ima mogućnost kontrole uređaja preko Siri na iOS uređaju.