Namještanje 3D modela na značajke lica iz više video slika : diplomski rad - Pajić, Jure (J. Pajić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovome radu predstavljamo algoritam namještanja 3D modela na značajke lica iz više video slika. Pripadni 3D model se namješta na lice u slici primjenom deformacija oblika lica i deformacija izraza lica. Model i njegove pripadne deformacije izrađene su primjenom analize glavnih komponenti na baze podataka modela ljudskih lica. Koeficijenti deformacija, rotacija i translacija modela određuje se primjenom Informacijskog filtra. Značajke lica u slikama predstavljaju mjerene komponente, a rotacije, translacije i koeficijenti deformacija predstavljaju stanje sustava u Informacijskom filtru.